• GO_reportage_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF0879
    Altijd snel
    geholpen!

Hoofdpijn vanuit de kaakregio

Er wordt steeds meer bekend over hoofdpijnklachten en de mogelijke oorzaken. Een van de oorzaken die vaak over het hoofd wordt gezien door tandartsen, huisartsen en fysiotherapeuten/manueeltherapeuten is hoofdpijn vanuit de kaakregio.

Hoe ontstaat het?

Er is een duidelijk verband met stress en kaakklachten. Er zijn veel mensen die spanning of stress verwerken middels het knarsen van de tanden, klemmen met de tanden, op de wang bijten of persen met tong tegen gehemelte of tanden. In de nacht gebeurd dit vaak ongemerkt maar ook overdag hebben mensen het niet altijd door. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan na een ontsteking onder een kies, het plaatsen van een vulling of het trekken van een kies.

Wat kan manueel therapie voor u betekenen?

Als u bij de manueeltherapeut komt krijgt u een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek om uw klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen. De therapeut maakt in samenspraak met u een passend behandelplan. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het geven van praktische adviezen, het verminderen van de stijfheid in de kaak middels bewegen. Bij het klemmen, persen, knarsen en wangbijten kan de therapeut technieken toepassen om de spieren te laten ontspannen zoals ontspanningsoefeningen, massage en rekoefeningen.

Bij hoofdpijnklachten veroorzaakt door de kaakregio werkt GO! Fysiotherapie samen met de tandartsen in de omgeving. Het aanmeten van een bitje voor in de nacht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de hoofdpijnklachten verminderen en de spanning in de kaak afneemt. Wanneer de combinatie van deze twee benaderingen onvoldoende is werkt GO! Fysiotherapie ook nog samen met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in kaakproblematiek.

Heeft u vragen of wel eens last van hoofdpijnklachten en/of kaakpijn?  Maak een afspraak bij GO! Fysiotherapie. Bel naar 0252-413132 of stuur een email naar info@gofysiotherapie.nl

 

Hoofdpijn