Gecombineerde Leefstijl Interventie

Gezondheidswinst door een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk, dat is niet vreemd. Immers een gezonde leefstijl zorgt voor meer weerstand, kan veel ziekten voorkomen, je zit lekkerder in je vel en je voelt je fitter. Vaak heb je er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen; door een streng dieet te volgen of meer te gaan sporten. Je hebt gemerkt dat het moeilijk is om dit vol te houden. Dat is niet zo gek omdat het lastig is om bestaande patronen te doorbreken. Je gedrag is bepalend dus het is nodig om te werken aan een gezonde leefstijl. En dat doen we met de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). De GLI richt zich op het verminderen van gewicht en het aannemen van een gezondere leefstijl. Dat wordt aangepakt met een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. En de resultaten zijn veelbelovend. Een hardnekkig misverstand is dat een gezonde leefstijl gericht is op strenge diëten of intensief sporten. Onder begeleiding stapsgewijs gezonder gaan eten en meer gaan bewegen, waarbij je tegelijkertijd een leefstijl aanleert die bij jou past, helpt je om een blijvend resultaat te realiseren.

Voor wie is de GLI?

Volwassenen met overgewicht of obesitas:
• Je hebt een BMI tussen de 25 en 30 met een risico op hart- en vaataandoeningen of diabetes. Bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol of nuchter glucosegehalte boven de 6.9
• Je hebt een BMI boven de 30

Om het programma succesvol te doorlopen is het nodig dat je echt gemotiveerd bent om je doel te realiseren en heb je een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. In de verwijsbrief moet staan aangegeven dat je aan één van de criteria voldoet.

BMI-grafiek-1

Hoe ziet de GLI eruit?

Het GLI-programma duurt twee jaar. Het traject begint altijd met een intake gesprek, wat zijn jouw verwachtingen van het programma en sluit het programma hierop aan? Vervolgens helpen wij jou in het eerste jaar door je intensief te sturen en te ondersteunen. Het beweegplan zet aan tot duurzaam bewegen en wordt geadviseerd door de fysiotherapeut. Het voedingsplan wordt uitgevoerd samen met de diëtist. Beiden begeleiden wij jou als leefstijlcoach en bieden wij jou wat je nodig hebt om daadwerkelijk die gezonde leefstijl te bereiken. Tijdens het tweede jaar is het de bedoeling dat jij zelf al goed op weg bent en kom je bij ons voor ondersteuning. Zijn er nog dingen waar je nog tegenaan loopt, wat houd je tegen om het vol te houden.

schema

Vergoeding

Het GLI programma wordt vergoed vanuit de basis verzekering zonder aanspraak op het eigen risico.

Door wie wordt het GLI programma gegeven?

Het GLI programma wordt gegeven door Merel Godyla en Myrna Hielkema , diëtisten van EetVitaal en Tessa van der Meer en Eva van Rooden, fysiotherapeuten van GO! Fysiotherapie. Allemaal ook geschoold als leefstijlcoach en geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact op nemen met EetVitaal of GO! Fysiotherapie.

EetVitaal | 075-6143842 | info@eetvitaal.nl | www.eetvitaal.nl
EetVitaal_Logo_DEF-wit

 

 

 

GO! Fysiotherapie | 0252-413132 | info@gofysiotherapie.nl

go_logo

Voor verwijzers

Als u uw patiënt wilt doorverwijzen voor het GLI programma kunt u doorverwijzen middels VIP live.