• GO_reportage_Corine Zijerveld Fotografie(c)2021_CZF0879
    Altijd snel
    geholpen!

Kinesio taping en Dry Needling

Kinesio Taping

Kinesio Taping is een relatief nieuwe en revolutionaire manier van functioneel tapen. Het is gebasseerd op principes uit diverse disciplines zoals fysiotherapie en kinesiologie. De werking berust op activering van neurologische en circulatoire systemen.

Spieren zorgen niet alleen voor de beweging van het lichaam, maar regelen ook de veneuze en lymfatische circulatie, de lichaamstemperatuur, etc. Wanneer spieren niet naar behoren werken kan dit leiden tot verschillende soorten klachten. Kinesio Taping versnelt het genezingsproces en geeft pijnvermindering. Kinesio Taping heeft een ondersteunende functie tijdens de reguliere fysiotherapeutische behandeling. Kinesio Taping wordt ookwel Medical Taping genoemd.

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode overgekomen uit Canada en wordt al jaren erkend en toegepast binnen de reguliere fysiotherapie in Nederland. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de locale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Triggerpoints kunnen ontstaan door een acute verkeerde beweging bijv. ‘vertillen’, een ongeval/sportletsel en door langdurig eenzijdige houdingen. Ook kunnen triggerpoints onstaan bij instabiliteit van gewrichten zoals knieën en enkels, na botbreuken en operatie’s als ook door psychologische factoren zoals stress en/of depressie. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpionts.

Deze methode is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling.